8 Mart Bayanlar Günü Tart Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için :
- 2 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çimdik tuz
- Yarım limonun suyu
- 2 adet kırmızı sert olmayan elma
- 40 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı krem çikolata
8 Mart Bayanlar Günü Tart Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart kalıbını kenarlarını ortasını yağlayalım .
- Yağlı kağıdı yalnızca orta kısmına nazaran yuvarlak keselim, tart kalıbına koyalım kağıdı biraz yağlayalım.
- Elmaları yıkayalım, kabuğunu soymadan ince halde yarım ay halde keselim.
- Orta kısmı dizelim .
- Diğer tarafta şekeri ,yumurtayı kapta çırpıcı ile çırpalım .
- Oda ısısına gelen yoğurdu ekleyelim .
- Sıvı yağı koyalım karıştıralım.
- Unu azar azar koyarak çırpalım .
- Tuzu serpelim, üzümü, cevizi, tarçın serpip karıştıralım.
- Vanilya ,kabartma tozu, limon suyu da koyduktan tekrar karıştıralım.
- Hamuru kalıba dökelim .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk denetim ederek pişirelim.
- 5 dk soğuduktan tabağa alt üst edelim .
- Kağıdı ortasından alalım .
- Benmari metodu çikolatayı ve krem çikolatayı eritelim.
- Üzerine gezdirerek dökelim .
- 10 dk soğuduktan sonra isteğe nazaran süsleyelim.
- Afiyet olsun .1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.