8 Saatte Hazır Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5,6 adet mor soğan
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3,4 diş sarımsak
- Tane karabiber, top sumak
- Kaynar su
8 Saatte Hazır Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim yarım ay şeklinde doğrayalım.
- 1 litrelik cam kavanozlara kabuklarını soyduğumuz sarımsakları karabiber ve sumağı atalım üzerine doğramış olduğumuz soğanları ekleyelim.
- Soğanların üzerine sırasıyla kaya tuzu, limon tuzu ve toz şekeri ekleyelim daha sonra sirkesini ekleyelim.
- En son üzerini ağzına kadar sıcak suyla dolduralım ve kavanozun kapağını sıkıca kapatalım yaklaşık 8 saat sonra turşumuz hazır olacaktır deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.