9 Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
9 Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü alalım, üzerine irmik ve şekeri ilave edelim, ocağa alalım, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan tereyağı ve vanilyayı ilave edip, karıştıralım.
- Küçük dikdörtgen borcam kabı suyla çalkalayın, fazla suyunu süzün.
- Hazır olan muhallebiyi döküp, yayalım. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
- Donduktan sonra dilerseniz ters çevirip servis tabağına alın. Dilerseniz dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.