Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

A.S. Watson Group 2030 Yılına Kadar 200.000 Kişilik Yeni İstihdam Sözüyle Gençlere Destek Oluyor!

A.S. Watson Group 2030 Yılına Kadar 200.000 Kişilik Yeni İstihdam Sözüyle Gençlere Destek Oluyor!
0
148

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
bha_93_345102bc495e032d6bba.jpg

Dünyanın en büyük memleketler arası sıhhat ve hoşluk perakende şirketi A.S. Watson Group Milletlerarası Gençlik Günü’nde 2030 yılına kadar 200.000 gence istihdam sağlama kelamı verdi. Şirket bu kelamıyla dünyanın dört bir yanındaki gençlere, süratle değişen iş dünyasında kullanabilecekleri ve perakende dalındaki mesleklerini başlatmalarına yardımcı olacak fırsatlar, yetenekler ve tecrübeler kazandırmayı amaçlıyor.

Gençliğe Yatırım

Dünya İktisat Forumu'na nazaran Covid-19 salgını dünya genelinde istihdam pazarını önemli derecede etkiledi ve bunun zorluklarını en ağır yaşayan kümelerden biri de gençler oldu. Genç istihdamı pandemi öncesinde de global çapta büyük bir problemdi. Global çapta 15-24 yaş ortası gençlerin işsiz kalma olasılıkları 25 yaş üstü şahısların üç katına ulaşıyordu. Covid-19 salgını bu sorunun daha da ciddileşmesine yol açtı.

Bu sorunun üstesinden gelmek ismine A.S. Watson Group, dünya genelinde 200.000 gence iş fırsatı yaratarak gençlerin perakende bölümündeki mesleklerini geliştirmek için gereksinim duyacakları tecrübesi onlara kazandırmayı planlıyor. Group, mağaza, merkez ofis ve dağıtım üzere alanlarda müşteri hizmetleri uzmanı, pazarlama uzmanı, dijital geliştirme, e-Ticaret, tahlil, finans ve sürdürülebilirlik üzere bir çok işlevde gençlerle çalışacak.

A.S. Watson Group’un Asya İnsan Kaynakları Yöneticisi Parkson Tseung: “Yeni jenerasyonları geliştirmek hepimizin sorumluluğu. Genç bireyler, şirketlerin onlara kapılarını açıp, yeteneklerini kanıtlayabilecekleri bir platform sağlamalarına muhtaçlık duyuyor. A.S. Watson olarak daha çok sayıda ve kaliteli fırsatlar sunarak dünyanın belirsizliğinde kaybolan gençlere bir ışık olmaktan gurur duyuyoruz. Pandemi, gençlerin iş gücüne iştiraklerini sonlandırarak mesleklerine başlamalarını zorlaştırdı. Sağladığımız işlerle gençlerin özgüveni daha yüksek ve daha yetenekli bireyler olmalarını teşvik ederken, birebir vakitte yeni kuşağın sesine kulak vererek şirketimizi daha da güçlendiriyoruz.” dedi.

Geleceğe Hazırlanmak

O+O (online +offline) entegre perakende platformunda çıtayı yükselterek bir perakende dönüşümüne imza atan A.S. Watson’da pek çok yeni iş alanı ve fırsatı ortaya çıktı.

A.S. Watson Group Avrupa İnsan Kaynakları Yöneticisi Joanne Mackie bu hususta şu yorumda bulundu: “Gençler kıymetli bir yetenek ve yaratıcılık kaynağı. Münasebetiyle gençlerin yeteneklerini geliştirerek şirketimizi daha güçlü ve geleceğe daha hazır hale getirebiliriz. Onlara sırf bir iş fırsatı değil, O+O perakendenin yeni dünyasında gereksinim duyacakları yetenekleri geliştirmeleri için eğitim ve koçluk takviyesi de sunuyoruz. Dünya genelinde çoğunluğu gençlere olmak üzere çalışanlarımıza beş milyon saat eğitim vererek şirketimizi geleceğe hazırlamayı planlıyoruz. 2030 yılına kadar 200.000 yetenekli genci ailemize dahil ederek A.S. Watson’ın sürdürülebilir büyümesine sürat katmak için sabırsızlanıyoruz.”

Gençlerin Dünyayı Değiştirebileceğine İnanmak

A.S. Watson, çeşitli insan kaynağı geliştirme programlarıyla iş üstünde tahsili desteklemek için yatırımlar yapmaktadır. İngiltere'de hayata geçirilen Superdrug and Savers Apprenticeship programı 10 yıldan uzun müddettir resmi yeterlilik kazanmak yerine iş tecrübesi edinmek isteyen lise mezunlarına takviye oluyor. Şirket, perakende alanında “En Âlâ Staj Eğitimi Veren İşyeri” olarak kabul ediliyor. Program sayesinde şu ana kadar 4.500’den fazla kişi Perakende Stajyeri yeterliklerini kazandı.

Programa stajyer olarak başlayıp Superdrug Mağaza Müdür Yardımcısı olan Kayleigh Arnold, program hakkındaki görüşlerini şu sözlerle tabir etti: "Program, perakende bölümündeki aktüel rolleri anlamamı sağlayarak benim için dönüştürücü ve uyandırıcı bir tecrübe oldu. Superdrug'ın bana bunun üzere pek çok bedelli fırsatı sunmasından gurur duyuyorum. Mesleğime perakendede başlamak benim için çok kıymetli.”

Hollanda'da ise Kruidvat, stajyerlik, çalışma ve eğitim alanlarında akredite bir iş yeri olarak mesleksel eğitim alan öğrencilere pratik tecrübe kazanma bahtı sunuyor. Programa yılda yaklaşık 1.400 stajyer katılıyor.

Kruidvat'taki stajyerlerden biri olan Gwin Roks: "Kruidvat'ta yaşadığım stajyerlik tecrübesi, okulda öğrendiğim bilgileri gerçek hayatta daha uygun uygulayarak tecrübemi artırmak için olağanüstü bir fırsat. Şirketin bir kesimi olmak ve perakende dalında mesleğimi ilerletmek çok hoş.” dedi.

2018 yılında Hong Kong’da açılan A.S. Watson Perakende Akademisi ise Asya’daki birinci perakende akademisiydi. A.S. Watson tıpkı vakitte lisans derecesine eş Beşinci Düzey Yeterlilik (QF5) akreditasyonuna sahip Perakende İdaresi Meslek Diploması veren bölgedeki birinci şirket oldu. Şirketin QF programları şu ana kadar 4.400'den fazla öğrenci mezun etti.

Watsons Hong Kong Satış Operasyonları Müdürü olarak vazife yapan Roy Tsang program hakkındaki görüşlerini: "Perakende İdaresi Programı bana yeterlikten fazlasını kazandırdı. Mesleğime yeni bir bakış açısı ile bakmamı sağladı. Program sayesinde hem O+O'da dünya başkanı olan bir markadan eğitim alıyor hem de şirketi her gün daha âlâ bir hale getirmenin ayrıcalığını yaşıyorum." biçiminde söz etti.

Gençler yalnızca kendi hayatlarını değil tüm dünyayı değiştirmek için yanıp tutuşuyorlar. Bu yüzden A.S. Watson olarak biz de onlara Group’un sürdürülebilirlik teşebbüslerini yönlendirmeleri için kulak veriyoruz. Bunu başarmak için de A.S. Watson "Yeni Nesil" Sürdürülebilirlik Komitesini oluşturdu. Asya ve Avrupa'daki 12 pazarda bulunan Y ve Z kuşağındaki 18 gençten oluşan komite, şirketin Global Sürdürülebilirlik Komitesiyle birlikte sürdürülebilirlik sürecini hızlandırmak ve daha yeterli bir dünya yaratmak için çalışıyor.

Dünya pandeminin tesirlerini üzerinden atarken, ekonomik problemler gençlere büyük zorluklar yaratıyor. A.S. Watson ise gençlerin iş dünyasına adım atacakları bir platform sağlamak ve şirketin toplumdaki pozisyonunu güçlendirmek için emin adımlarla ilerliyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı