Acele Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ ( margarinde eritilebilir )
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 paket kuru yahut yaş maya
- 7 yahut 8 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam yahut çörek otu
Acele Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba su maya ve şekeri koyun güzelce karıştırın ağzını kapatıp beş dakika bekleyin ön mayalama gerçekleşsin.
- Sonra öbür materyalleri de katıp karıştırın. En son olarak unu denetimli bir halde koyun.
- Unun kalitesine nazaran değişebiliyor yoğurma süreci. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Mayalamaya bırakın. Mayalandıktan sonra ister sade isterseniz peynirli, sucuklu üzere tercih edebilirsiniz. Ben sade tercih ettim.
- Tepsiye koyduktan sonra üstüne yumurtayı sürün. Susamı yada çörek otunuda serpip 170 derece ısıtılmış fırına verin. Afiyet olsun.