Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acem Pilavı

Acem Pilavı
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
acem-pilavi-3.jpg

Acem Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 büyük havuç
  • 1 kase küçük doğranmış et
  • 1 buçuk kase pirinç
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Acem Pilavı Tanımı Yapılışı


Selamun aleyküm????
  1. Öncelikle etler diğer bir tencere de yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Öteki yandan havuçlar küçük şeritler halinde doğranır.
  3. Pirinç suyu berrak olana dek yıkanır. Uygun bir tencere de zeytinyağı kızdırılıp havuçlar eklenir hafif sotelenir.
  4. Üzerine pirinç eklenip 2-3 sefer karıştırılır ve pişen etler eklenir.
  5. Karıştırılıp üzerini geçecek formda sıcak su ve tuz eklenir, kaynayınca altı kısık formda suyu çekilene kadar pişirilir.
  6. Suyu çekilince ağzı kapalı olarak biraz dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Acem Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 kase pişmiş kavurma2 adet havuç1 adet soğan1 su bardağı baldo pirinç1 yemek kaşığı tereyağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1 çay kaşığı karabiber3.5 su bardağı sıcak su Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirinçler ılık suda 1saat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç (pakistan pirinçi)500 gram kuşbaşı kuzu eti1 büyük boy havuç1 orta boy soğan1 diş sarımsak1 çorba kaşığı tereyağı3 çorba kaşığı zeytinyağı2 bardak sıcak su25 gram kabuksuz badem yada yer fıstığı Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Acem Pilavı Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç 250 ml4 su bardağı su 250 ml3 adet havuç1 adet orta uzunluk soğan50 gr tereyağ5 kaşık sıvı yağ2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı karabiberTuzYarım çay bardağı kabuksuz badem Bedemi kavurmak için 2 kaşık sıvı yağ400 gr kuş başı dana eti50 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 büyük kupa bardağı pirinç *1,5 büyük kupa bardağı et suyu *1 büyük boy havuç *1 adet kuru soğan *1 yemek kaşığı tereyağı *2 silme tatlı kaşığı tuz *250 gram kuşbaşı et *Zeytinyağı Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etler düdüklü tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Acem Pilavı Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Kilogram Havuç 1 Adet Kuru Soğan 2 Kase Etsuyu Yeteri kadar Badem Yeteri kadar Fıstık İçi Yeteri kadar Tereyağı Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yapılışı: 2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir Ardından havuçlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt