![acem-pilavi-3.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/acem-pilavi-3.jpg)
Acem Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük havuç
- 1 kase küçük doğranmış et
- 1 buçuk kase pirinç
- Yeteri kadar su
- Tuz
- Zeytinyağı
Acem Pilavı Tanımı Yapılışı
Selamun aleyküm????
- Öncelikle etler diğer bir tencere de yumuşayana kadar pişirilir.
- Öteki yandan havuçlar küçük şeritler halinde doğranır.
- Pirinç suyu berrak olana dek yıkanır. Uygun bir tencere de zeytinyağı kızdırılıp havuçlar eklenir hafif sotelenir.
- Üzerine pirinç eklenip 2-3 sefer karıştırılır ve pişen etler eklenir.
- Karıştırılıp üzerini geçecek formda sıcak su ve tuz eklenir, kaynayınca altı kısık formda suyu çekilene kadar pişirilir.
- Suyu çekilince ağzı kapalı olarak biraz dinlenmeye bırakılır.