Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acem Pilavı

Acem Pilavı
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
acem-pilavi.jpg

Acem Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç 250 ml
  • 4 su bardağı su 250 ml
  • 3 adet havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 50 gr tereyağ
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
Bedemi kavurmak için
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 400 gr kuş başı dana eti
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Acem Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle soğanı küçük küp küp doğrayıp havuçları uzun uzun dilimleyip küçültüyoruz.
  2. Sıvı yağında evvel soğanı pembeleşinceye kadar kavurup daha sonra havuçları da 5 dkk kadar kavuruyoruz.
  3. Kavurmuş olduğumuz soğan ve havuca tereyağ ek edip pirinçlerde ek ediyoruz ve 4 ila 5 dkk kavurup üzerine baharatlarını ek ediyoruz ve suyunuzda ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Diğer bir tencerede etimizi güzelce kavuruyoruz ve üzerine tereyağ ek ediyoruz şayet etiniz yağlı ise tereyağına gerek yoktur en son baharlarını ek ediyoruz.
  5. Bademleri yanmaz tavada sıvı yağında sık sık karıştırarak kavuruyoruz.
  6. Yemeğimizin sunum kısmına geçiyoruz küçük bir kaseye birinci kavrulmuş kuşbaşı etini koyuyoruz.
  7. Daha sonrada pilavdan ek edip servis tabağına çeviriyoruz.
  8. Üzerine kızartılmış bademlerden diziyoruz afiyet şifa olsun.
 

Similar threads

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç (pakistan pirinçi)500 gram kuşbaşı kuzu eti1 büyük boy havuç1 orta boy soğan1 diş sarımsak1 çorba kaşığı tereyağı3 çorba kaşığı zeytinyağı2 bardak sıcak su25 gram kabuksuz badem yada yer fıstığı Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye1.5 su bardağı sıcak su (Pirinci ıslamak için)2.5 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağSıvı yağ Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Etli Dövme Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı dövme150 gr kuş baş başı et1adet soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberYarım yemek kaşığı biber salçasıYarım tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı zeytinyağı3 su bardağı kaynar su Etli Dövme Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler Sıvı yağ2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir1 adet soğan3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)1 tatlı kaşığı salçaTuz3,5 su bardağı su Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Müceddere Pilavı Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yeşil mercimek2 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan3 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; 1 adet kuru soğan4 yemek kaşığı zeytinyağı Müceddere Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt