YÜZDE 14 DAHA EKSIK ÖLÜM RİZİKOSU Araştırma ekibinin yedi sene süren araştırmalar sonunda hazırladığı bilimsel araştırma British Medical Journal(BMJ) dergisinde yayınlandı Yazıda, acı sevenlerin araştırma boyunca daha az vefat rizikosu olduğunun belirlendiği yer aldı Pekin Üniversitesi Kliniğini’den Jun Lv ve arkadaşları yürek kan dolaşımı hastalıkları, kanser ve solunum yolu hastalıklarına alt ölüm rizikolarının, acı sevenlerde diğerlerine oranla yüzde 14 daha eksik görüldüğünü belirttiler ACI HER DERDE DEVA Araştırmacılar, acı biberin acı olmasını karşılayan “Kapsaisin’nin krebs hücrelerinin oluşmasını engellediği, kalp kan dolaşımını ve sindirim sistemini dinç tuttuğunu bilimsel makalelerinde belirtiyorlar Baharatın antibakteriyel özelliğine dikkati çeken bilim insanları, araştırmaya katılanlardan herhangi bir enfeksiyonla yaşamını yitirenlerin sayısının epeyce eksik olduğunu belirtirken, bunun acı yemekle sağlanıp sağlanmadığı konusunda hemen şimdi muhakkak bir şey söyleyemediklerini belirtiyorlar ARAŞTIRMA 500 BİN BIREY İLE YAPILDI Acı araştırması Çin’in değişik kentlerinde yaşamış 500 bin kişi aralarında üretilmiş Bu kişiler sürekli olarak merkeze besin şekilleri konusunda data aktarmış Yedi yıl süren çalışmalar esnasında toplam 22 bin 224 birey yaşamını yitirmiş Araştırmaya katılanların yüzde 57’si hemen hemen haftada bir acılı yerken, yüzde 31’i haftada altıyedi gün acılı yemiş Kalan yüzde 12 kişi ise haftada biriki ya da üçbeş defa acılı yemekler yemiş Değişik acı kırmızı biber çeşitleri, yemeklerde baharat olarak kullanılmış Acılı yiyen erkek ve kadınlar arasında vefat rizikosunun aynı oranda olduğu araştırmada saptanmış, fakat Alkol kullananların diğerlerine oranla daha cılız olduları da araştırmada yer aldı Araştırma, Çin Doğal Bilim Vakfı, Çin Bilim Bakanlığı ve bir takım İngiliz vakıflarının mali katkılarıyla üretilmiş id Gad300250