iltasyazilim
FD Üye
Acı Kavun Kullanımı
Acı Kavun Nasıl Kullanılır
Acı Kavunub Yararları,Faydası
Acı kavun :Acıdülek,Acıdüvelek,Acıkavun,Birtlangiç,Cırtlak, Cırtatan,Esekhiyari, Hıyarcık,Ithiyari, Kargadüveleği olarak da adlandırılır
Faydaları
Sarılık hastalığına buruna suyu damlatılırsa sarılığı geçirir
Kan akan yere konulursa kanı keser
Kökü yılan veya akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse faydalı olur
Çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay çıkartır
Yaprağı zeytinyağı ile pişirilip karna sürülürse karın ağrısını geçirir
Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi kazanç
Saçkıran hastalığına iyi kazanç
Sinüzit suyu damlatılır
Emrindeki Etkileri :
Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır Karin ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür Tekrar sinüzit için burun ’a fazla eksik meyve suyu damlatılmalıdırÇünkü saatler süren can sıkıcı aşırı akıntılar oluşabilir
Hazırlanma Biçimi:
Sinüzit amaçlı olarak olgunlaşmış meyvesinin 1 tatlı kaşığı meyve suyu bir çay bardağı suyla seyreltilir ve 2 3 damla buruna damlatılır Yaralara dışında sürmek için kökün iç kısımları bıçakla kazınarak lapa yapılır Müshil amaçlı ise 15 gr Kuru kök 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır ve sıcakken süzülür Bu süzülen kısım tekrar kaynatılarak yarısı uçurulur Günde 2 3 kadeh içilebilir Daha fazlasını içmek tehlikelidir Kanlı ishal ile kendini belirten zehirlenmeler yapar
Kokusu Tadı :
Kökünün nahoş bir kokusu ve acı bir tadı vardır
Yararlanılan Kısımları:
Meyvenin sümüksü sıvısı, suyu ve kökü *
Acı Kavun Nasıl Kullanılır
Acı Kavunub Yararları,Faydası
Acı kavun :Acıdülek,Acıdüvelek,Acıkavun,Birtlangiç,Cırtlak, Cırtatan,Esekhiyari, Hıyarcık,Ithiyari, Kargadüveleği olarak da adlandırılır
Faydaları
Sarılık hastalığına buruna suyu damlatılırsa sarılığı geçirir
Kan akan yere konulursa kanı keser
Kökü yılan veya akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse faydalı olur
Çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay çıkartır
Yaprağı zeytinyağı ile pişirilip karna sürülürse karın ağrısını geçirir
Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi kazanç
Saçkıran hastalığına iyi kazanç
Sinüzit suyu damlatılır
Emrindeki Etkileri :
Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır Karin ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür Tekrar sinüzit için burun ’a fazla eksik meyve suyu damlatılmalıdırÇünkü saatler süren can sıkıcı aşırı akıntılar oluşabilir
Hazırlanma Biçimi:
Sinüzit amaçlı olarak olgunlaşmış meyvesinin 1 tatlı kaşığı meyve suyu bir çay bardağı suyla seyreltilir ve 2 3 damla buruna damlatılır Yaralara dışında sürmek için kökün iç kısımları bıçakla kazınarak lapa yapılır Müshil amaçlı ise 15 gr Kuru kök 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır ve sıcakken süzülür Bu süzülen kısım tekrar kaynatılarak yarısı uçurulur Günde 2 3 kadeh içilebilir Daha fazlasını içmek tehlikelidir Kanlı ishal ile kendini belirten zehirlenmeler yapar
Kokusu Tadı :
Kökünün nahoş bir kokusu ve acı bir tadı vardır
Yararlanılan Kısımları:
Meyvenin sümüksü sıvısı, suyu ve kökü *