Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu

Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
aci-severler-kis-gelmeden-bu-tursuyu-yapsinlar-kutir-kitir-jelapeno-tursusu.jpg

Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg jalapeno biber
  • 2 baş sarımsak
  • Üzüm sirkesi (Her 1 kavanoza 1 çay bardağı )
  • Şeker (Her 1 kavanoza 1 çay kaşığı
  • Tuz (Her 1 kavanoza 1 yemek kaşığı tepeleme) kaya tuzu
  • Limon tuzu (Her 1 kavanoza 1 çay kaşığı)
  • Yeteri kadar kaynar su
  • 2 kavanoz
  • 2 adet hiç kullanılmamış kapak

Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle biberlerimizi 2 kez yıkayalım ve kurutalım bu süreci yaparsak turşu suyumuz çok berrak olur.
  2. Çok acı olduğu için eldiven kullanalım.
  3. İnce ince doğrayalım ben bütün biberleri turşu için kullanmadım bir kısmını ayırdım ben 2 kavanoz yaptım.
  4. Siz isterseniz bütün biberleri yaparsınız.
  5. Sarımsaklarımızı temizleyip yıkayıp hazırlayalım yıkamış ve kurulamış olduğumuz kavanozları ve ve hiç kullanılmamış kapaklarımızıda hazırlayalım.
  6. Kavanozlara öncelikle doğramış olduğumuz sarımsaklarımızın bir kısmını ekliyoruz onun üstüne biberlerimizi dolduruyoruz.
  7. Kavanozun yarısına geldiğimizde bir ölçü sarımsak ekleyip yeniden biberlerimizi dolduruyoruz en üstünüde sarımsak ekliyoruz öbür kavanozuda birebir süreci yapıyoruz.
  8. Şekerini limon tuzunu ve kaya tuzumuzuda ekleyip üstüne sirkemizi ekliyoruz ve kaynamış olan çok sıcak olmalı suyumuz.
  9. Biberlerin üstünü geçecek kadar ekleyelim büyükçe bir bıçakla kavanozun kenarından bırakıp fotoğraftaki üzere havasını alıyoruz su eksik gelirse suyumuzu tekrar ekleyip kavanozun kenarı peçete yardımıyla temizleyip sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
  10. Bir gün boyunca karşıt bir biçimde bekletelim ben akşam yaptığım için sabaha kadar beklettim serin karanlık bir yerde koruma edelim 10 gün içinde turşumuz hazır olur afiyet olsun.
Not: Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında koruma edin.
 

Similar threads

Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler Orta büyüklükte karnabahar4 -5 tane havuç1 çay bardağı sirke3 -4 diş sarımsak2 yemek kaşığı kaya tuzuSıcak su Karnabahar Turşusu (Kıtır Kıtır) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karnabaharı yıkadıktan sonra küçük parçalara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Bu Turşuyu Yiyenler Her Sene Yapıyor Acı Biber Turşusu Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 1,5 kilo sivri acı biber1 kilo tombul acı biber1 yemek kaşığı tuz (Yarım litrelik kavanoz)1 tatlı kaşığı toz şeker (Yarım litrelik kavanoz)1 baş sarımsakSirke Bu Turşuyu Yiyenler Her Sene Yapıyor Acı Biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tombul acı biber (cin biber de olur)250 gram sarımsak2 yemek kaşığı kaya tuzu1 su bardağı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker1-1,5 yemek kaşığı limon tuzu Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Bu Turşuyu Yiyenler Her Sene Yapıyor) Tanımı İçin Materyaller 3 kg bursa domatesi1 kg acı cinbiber1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu1 baş sarımsak Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Bu Turşuyu Yiyenler Her Sene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Vücut sağlığı açısından oldukça faydalı olan ve uzmanlar tarafından kışın hastalanmamak için bol bol tüketilmesi gerektiği önerilen beyaz lahana turşunu evde yapmak isteyenlere özel kolay tarifini araştırdık. İster çayla beraber isterseniz ana yemeğin yanında servis edebileceğiniz lahana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt