Acı Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı haşlanmış patatesin suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- Susam (isteğe bağlı)
Acı Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp haşlıyoruz.
- Sosu için: ezilmiş sarımsak, salça, zeytinyağı, haşlanmış patatesin suyu, toz biber, kekik ve susam bir kapta karıştırılır.
- Haşlanmış patatesler sosla buluşturulur. Nazikçe karıştırılır.
- Tavada 2-3 dk çevrilir. Servis edilir ????????
.