Acı Soslu Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg ankon domates
- Yarım kg kıl biber
- Yarım kg chili acı biber
- 5 adet kırmızı kapya biberi
- 1 büyük baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Acı Soslu Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberler yıkanıp süzüldükten sonra biberleri üç dört parçaya bölün.
- Ardından acı biberleri ve kırmızı kapya biberi rondodan çekin ve tencerenin içine bırakın .
- Ardından domateslerin kabuklarını soymadan rondodan çekin ve acı biberlerin üzerine tencerenin içine bırakın .
- Orta ateşte arada karıştırarak üzerine şekeri ve göz kararı kaya tuzunu ilave edin.
- Domates harcımız suyunu çekince içine biberleri zeytinyağı ince doğranmış sarımsakları ilave edip arada karıştırarak orta ateşte 5 dakika dakika daha kaynatıp ince kıyılmış maydanozu ilave ederek ocağın altını kapatın.
- 1 demet maydanoz fazla gelirse göz kararı bırakın sosa.
- Ardından sıcak sıcak kaynar şeklinde biber turşumuzu kavanozların içine bırakın ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu baş aşağı ters çevirip bir gün serin yerde bekletin.
- Ardından kavanozları normal düz şekilde bırakarak serin yerde muhafaza edin afiyet olsun.