iltasyazilim
FD Üye
Acı yemenin zararları
Acılı besinler, sinirliliğe neden olan noradrenalin hormonlarının salgılanmasını hızlandırıyor Acılı gıdalarla beslenen kişilerde, sinirlilik ve öfkesine egemen olamama gibi durumlar daha sık görülüyor Uzmanlar, acı yemekten vazgeçmeyen Latin Amerikalı ile Akdenizliler ’in ‘sinirlilik ’ özelliklerini bu duruma bağlıyor
Acı biber iştahi açık olan kişilerde ekstra bi iştah açıklığı getreceği için kilo almanızada sebep olabiliyor
Acı yemenin faydaları
Kırmızıbibere acısını veren ‘capsaicin ’ adlı bir bileşiktir Kırmızıbiber ağrı kesici olarak da kullanılabilmektedir Yapılan araştırmalarda capsaicin ’in bir takım asap hücrelerinden P maddesi adlı bir kimyasal madde salgılanmasına sebep olduğu belirtiliyor Capsaicin, hücrelerdeki P maddesini boşaltıyor, böylelikle sancı sinyalleri daha az yollanıyor Kırmızıbiber bu özelliğiyle zona ve arterit ağrılarını dindirmede kullanılabilir durmadan tüketilmesi durumunda, beynin endorfin salgılamasını sağlayabilir ve endorfinin morfine aynı ağrı kesici etkisi görülebilir
Afiyet üstünde olumlu etkileri olan kırmızıbiber, vücudun günlük ihtiyacı olan betakarotenin tamamı ve C vitamininin 2 katını içermektedir
Yapılan deneysel çaışmalarda kırmızıbiberin kolesterolü düşürücü etkisi görülmüştür
Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, “capsaicin maddesinin, hücrelerde enerji üretmekten sorumluluk sahibi mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği belirlendi Araştırmaya kadar, capsaicin ’deki vaniloidler, kanser hücrelerindeki protein gelişimine engel olarak “apostosisi veya hücre ölümünü tetikleyebiliyor
Los Angeles ’taki CedarsSinai Hastanesi Kanser Enstitüsü ve California Üniversitesi ’nde yapılan çalışmalarda “capsaicinin, kanserli prostat hücrelerine enjekte edildiğinde, kanserli hücrelerin parçalanarak yok olduğu belirtildi
Avustralya ’daki Tasmanya Üniversitesi ’nde yapılan araştırmaya kadar kırmızı acı biber, uykusuzluğa iyi geliyor *
Acılı besinler, sinirliliğe neden olan noradrenalin hormonlarının salgılanmasını hızlandırıyor Acılı gıdalarla beslenen kişilerde, sinirlilik ve öfkesine egemen olamama gibi durumlar daha sık görülüyor Uzmanlar, acı yemekten vazgeçmeyen Latin Amerikalı ile Akdenizliler ’in ‘sinirlilik ’ özelliklerini bu duruma bağlıyor
Acı biber iştahi açık olan kişilerde ekstra bi iştah açıklığı getreceği için kilo almanızada sebep olabiliyor
Acı yemenin faydaları
Kırmızıbibere acısını veren ‘capsaicin ’ adlı bir bileşiktir Kırmızıbiber ağrı kesici olarak da kullanılabilmektedir Yapılan araştırmalarda capsaicin ’in bir takım asap hücrelerinden P maddesi adlı bir kimyasal madde salgılanmasına sebep olduğu belirtiliyor Capsaicin, hücrelerdeki P maddesini boşaltıyor, böylelikle sancı sinyalleri daha az yollanıyor Kırmızıbiber bu özelliğiyle zona ve arterit ağrılarını dindirmede kullanılabilir durmadan tüketilmesi durumunda, beynin endorfin salgılamasını sağlayabilir ve endorfinin morfine aynı ağrı kesici etkisi görülebilir
Afiyet üstünde olumlu etkileri olan kırmızıbiber, vücudun günlük ihtiyacı olan betakarotenin tamamı ve C vitamininin 2 katını içermektedir
Yapılan deneysel çaışmalarda kırmızıbiberin kolesterolü düşürücü etkisi görülmüştür
Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, “capsaicin maddesinin, hücrelerde enerji üretmekten sorumluluk sahibi mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği belirlendi Araştırmaya kadar, capsaicin ’deki vaniloidler, kanser hücrelerindeki protein gelişimine engel olarak “apostosisi veya hücre ölümünü tetikleyebiliyor
Los Angeles ’taki CedarsSinai Hastanesi Kanser Enstitüsü ve California Üniversitesi ’nde yapılan çalışmalarda “capsaicinin, kanserli prostat hücrelerine enjekte edildiğinde, kanserli hücrelerin parçalanarak yok olduğu belirtildi
Avustralya ’daki Tasmanya Üniversitesi ’nde yapılan araştırmaya kadar kırmızı acı biber, uykusuzluğa iyi geliyor *