Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açık Öğretim Lisesi Kayıt Şartları

Açık Öğretim Lisesi Kayıt Şartları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kimler Açık Öğretim Lisesine Gidebilir?
Açık Öğretim Lisesine nasıl Kayıt Olunur?
AÖL Kayıt Şartları Nelerdir?

1) Denklik İşlemleri:

Yurtdışında Öğrenim Gören Öğrencilerin Denklik İşlemleri;

a) Yurtdışındaki okullardan dargın olan öğrenim belgelerinin incelenerek doküman sahibinin gördüğü öğrenimin, yurdumuzdaki hangi okullara ve bu okulların hangi sınıflarına denk olduğunun tespit ettirilmesi gerekmektedir

b) Denklik işlemleri yurt içinde MEB Talim Nezaket Kurulu Başkanlığı ve illerde Ulusal Eğitim Müdürlüklerinin ilgili komisyonlarında, yurtdışında ise Eğitim Müşavirlikleri ve Eğitim Ataşeliklerinde yapılmaktadır

c) Eşitlik belgesi ile Açık Öğretim Lisesine tescil için başvuran öğrencinin denklik belgesinde belirtilmiş düzeylerine kadar; ilköğretim okulu mezunu ya da ara sınıf öğrencisi olanların kaydı yapılır

d) Denklik belgesini kaybeden öğrencilerden denkliğini yapan kurumdan almış oldukları tasdikli eşitlik belgesi alınır

2) Dilekçe Ücreti Ödemeyecek Öğrenciler

a) 1974 Kıbrıs Barıştırma Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin birinci dereceden yakınlarından,

b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile eşleri ve çocukları, bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından;

c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden itibar aylığı bağlananlar;

d) Duruşma kararıyla eğitim tedbiri verilenler,
Durumlarını belgelendirmeleri halinde diploma harcı açık havada, tescil, tescil onarım ve eğitim giderleri alınmayacaktır

3) Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar

a) Tescil ücretinin yatırıldığına dair belge eksikse,

b) Tescil ücretini yatırmış ancak ahali eğitim merkezi müdürlüğüne işletmemişse,

c) Uygulama işlemi zamanında yapılmamışsa,

d) Belgelerinin (Diplomatasdiknamedenklik belgesi) aslı verilmemişse,

e) İnternet ortamında veya Irk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine pat diye artı başvuru doldurulup verilmişse,

f) Ortaokul ilköğretim okulundan sorumlu dersdersleri var ise,
Bu öğrencilerin kayıtları kabul edilmez ve tescil evrakları iade edilir

MANÂLI

Halk Müziği Eğitim Merkezi Müdürlüklerine teslim edilen tescil tatbik evrakları Açık Öğretim Lisesi kayıt kabul komisyonu tarafından Kayıt dilekçe evrakları incelenmektedir Tahlil ardından kaydı kabul edilmeyen öğrencilerin kayıt dilekçe evrakları, eksikliği tamamlanmak üzere Insanlar Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir

Bu durumdaki öğrenciye kaydının kabul edilmeme sebebi yazılı olarak bildirilmektedir

Gönderilen yazıda açıklanmış zaman içerisinde, öğrencilerin kayıtla ilgili eksik evraklarını tamamlaması ve yeniden Açık Öğretim Bürolarına teslim etmesi gerekmektedir

Ortaokul ilköğretim okulu son sınıftan sorumluluk sahibi dersdersleri olanların kaydı alınmayacaktır

4) Askerlik Ertelemesi:

Açık Öğretim Lisesine belirtilmiş öğrencilerin askerlik ertelemesi yapılmamaktadır

5) Özürlü, Tutuklu ve Mahkum Öğrenciler:

a) Özürlü öğrenciler tescil formu üstünde özür gruplarını işaretleyerek özürlerini belgeleyen raporu ve özürlerini açık açık açıklama ettikleri dilekçeyi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine tescil sırasında vermeleri gerekmektedir

b) Bu öğrencilerimize ait listeler İl Imtihan Yürütme Kuruluna gönderilmektedir Fakat engelli olduğunu belirtmeyen öğrenciler ile engeli sonra oluşan öğrenciler, sınavdan önce İl Imtihan Yürütme Kuruluna başvurdukları takdirde uygun salonlarda sınava alınacaklardır

c) Öğrencinin özür türüne kadar, sınavı kurallarına uygun bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olacak öğretmenler görevlendirilmektedir

d) Özürlü öğrencilerin durumlarına uygun ders materyalleri hazırlama çalışmaları devam etmektedir Bu durumdaki öğrencilerimiz karşılaştıkları genel sorunlar için Müdürlüğümüze yazılmış olarak veya telefonla başvurabilirler

e) Suç Oluşturan ve tutukevlerinde yer alan öğrencilerin sınavları, bulundukları il içinde belirlenen bir cezaevinde yapılmaktadır

f) Canice ve tutukevlerinde yer alan öğrenciler, kitap ve ders notları ile diğer belgelerini hapishane öğretmeni aracılığı ile Insanlar Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alabilirler

6) Açık Öğretim Liselerinde Kullanılan Terimler:

Aktif Öğrenci: Yeni kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrencilerimiz için kullanılır

Kaydı Dondurulmuş Öğrenci: Kaydını bir kez yenilemeyen öğrencilerimiz için kullanılır

Kaydı Silinmiş Öğrenci: Tekrar Tekrar minimum iki kere kaydını yenilemeyen ya da Açık Öğretim Lisesi ’nden tasdikname ile ayrılan, öğrenciler için kullanılır *