Acıka Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
- 2 kaşık biber salçası
- 1,5 kaşık domates salçası
- 1 adet 7 renk baharat çubuğu
- Zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- 4 sarımsak
- Tuz
Acıka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ceviz, ekmek içi ve salçaları bir kaba alalım.
- Sarımsakları çok az bir tuzla ezip ekleyelim. Salçanın tuzuna nazaran ayarlayın.
- Yağını ve 7 renk baharat çubuğunu ekleyelim ve güzelce karıştırıp tadına bakalım.
- İsteğinize bağlı sarımsak yahut baharat eği yapabilirsiniz. Kavanoza koyup dolaba kaldıralım.