Acılı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 4 orta boy soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- İsteğe bağlı tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı su sulandırmak için
- 2 yemek kaşığı susam
Acılı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerimizi karıştırıp hamurumuzu 1 saat dinlendirelim.
- Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp diğer malzemeler ile karıştıralım.
- Mayalanmış hamurumuzu sıvı yağ yardımı ile elimizle cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine bastırıp tepsiye yerleştirelim.
- Üzerlerine elimizle iç harcımızdan koyup her taraflarına yayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt ve üst kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.