Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acılı Ekmek

Acılı Ekmek

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
acili-ekmek.jpg

Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 3 su bardağı un (Gelenek buğday unu kullandım, özel amaçlı un kullanırasanız açılmıyo istediğiniz kadar büyümez)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
İç harcı için;
  • 2 su bardağı çökelek(lor)
  • 1 yemek kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı acı toz biber
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Acılı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamurumuzu yoğuralım dinlensin. Yumuşak bir hamur yoğuracağız ben akşamdan yoğurdum, yapmaya başlarken de yoğursanız olur.
  2. Daha sonra iç harcını hazırlayalım içine sarımsak ve soğan da bırakabilirsiniz ben tekrardan iç harcı kahvaltıda da kullandığım için(kızarmış ekmeğe sürerek yemek çok güzel oluyor????) soğan ve sarımsak bırakmadım eğer bırakırsanız pişmeden çiğ bırakmalısınız.
  3. İç harcına tüm malzemeleri koyup güzelce yoğuralım biz acıyı çok seviyoruz verdiğim ölçüden daha fazla acı bıraktım siz yediğiniz kadar acı bırakın.
  4. Daha sonra hamurumuzu bezelere bölüp merdane ile açalım.
  5. İster küçük küçük açın ister başka şekil verin ben uzun yapmak istedim ve ince açtım ki bence acılı ekmek hamuru ince olduğu zaman daha güzel????
  6. Açtığım bezelere iç harcı elimle yayıp önceden ısınmış 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirdim yaklaşık 10 dk pişiyor fansız ısıtıp ekmekleri koyunca fanını açtım eğer çıtır seviyorsanız böyle yapın. İster kahvaltıda ister beş çayı ister ara sıcak olarak şahane bi ürün ???????? deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Acılı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt