iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*Bir kase sarı küçük acı biber
*45 diş sarımsak
*2 tane kapya biber
*45 tane havuç
*1 demet maydanoz
*2,5 kg yakın domates
*3 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş kaya tuzu
*1 su bardağı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı
Acılı Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Nefis bir turşu Nefis bir sos Kesinlikle yapmanızı öneririm Hatta olmasını beklemeden yiyebilirsiniz hemen O kadar güzel oluyor
Kullandığımız malzeme miktarını siz kendinize göre çoğaltabilirsiniz Başka ilaveler yapabilirsiniz
Buyrun Tarifimiz,
Tüm malzemeler yıkanır, suyu iyice süzdürülür
Mutfak robotundan geçirilir Genişçe bir kabın içine hepsi koyulur
Üzerine sirke ve tuz ilave edilir
İyice karıştırılır
İsterseniz kavanozlara doldurup ağzı açık bir gece bekletin Sabah turşu kavanozlarının hepsini çöp şiş veya çatal ile karıştırın Domatesler asitli olduğu için taşma yapabilir çünkü
Kapakları karıştırdıktan sonra sabah kapatılır
Ya da turşu malzemelerinizi karıştırdığınız kapta bırakın bir gece, sabah iyice bir karıştırıp kavanozlara öyle doldurun
Her iki seçenekte olur
Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerine zeytinyağı gezdirilir Hava almasını engellemek için
Serin bir yere kaldırılır
Afiyet olsun
*Bir kase sarı küçük acı biber
*45 diş sarımsak
*2 tane kapya biber
*45 tane havuç
*1 demet maydanoz
*2,5 kg yakın domates
*3 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş kaya tuzu
*1 su bardağı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı
Acılı Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Nefis bir turşu Nefis bir sos Kesinlikle yapmanızı öneririm Hatta olmasını beklemeden yiyebilirsiniz hemen O kadar güzel oluyor
Kullandığımız malzeme miktarını siz kendinize göre çoğaltabilirsiniz Başka ilaveler yapabilirsiniz
Buyrun Tarifimiz,
Tüm malzemeler yıkanır, suyu iyice süzdürülür
Mutfak robotundan geçirilir Genişçe bir kabın içine hepsi koyulur
Üzerine sirke ve tuz ilave edilir
İyice karıştırılır
İsterseniz kavanozlara doldurup ağzı açık bir gece bekletin Sabah turşu kavanozlarının hepsini çöp şiş veya çatal ile karıştırın Domatesler asitli olduğu için taşma yapabilir çünkü
Kapakları karıştırdıktan sonra sabah kapatılır
Ya da turşu malzemelerinizi karıştırdığınız kapta bırakın bir gece, sabah iyice bir karıştırıp kavanozlara öyle doldurun
Her iki seçenekte olur
Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerine zeytinyağı gezdirilir Hava almasını engellemek için
Serin bir yere kaldırılır
Afiyet olsun