Acılı Ezme Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk domates
- 3 orta uzunluk kapya biber
- 3 büyük uzunluk yeşil biber
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı acı pul biber(acı severler ölçüsü artırabilirler)
Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları güzelce yıkadıktan sonra hepsini küp küp keserek robottan geçirelim.
- Sulu bir kıvamı olacağı için harcı süzgece döküp bir ölçü suyunu süzelim.
- Karıştırma kabına alıp baharatları, salçayı ve limon suyunu ek ettikten sonra servis tabağına alarak zeytinyağını ek edelim. (yine isteğe bağlı nar ekşisi de ek edilebilir. ).
Not: 1-2 gün içerisinde tüketmek önemlidir. !.