Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acılı Ezme

Acılı Ezme
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
acili-ezme-1.jpg

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle domatesleri iri parçalara kesip rondodan geçirerek ufak parçalar haline getirelim, domatesleri süzgeçte alıp fazla suyunu süzelim.
  2. Ardından kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş kuru soğanı, yeşil biber ve kırmızı kapya biberi iri doğrayıp sarımsakla rondoya alıp aynı şekilde ufak parçalar haline getirelim.
  3. Ardından domatesin üzerine ekleyip suyunu süzmesini bekleyelim, yaklaşık on dakikada suyu tamamen süzülmüş oluyor, bu arada sosunu hazırlayalım bir kaseye domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve nar ekşisini alalım.
  4. Üzerine isot biberi, kuru nane, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  5. Suyu süzülen sebzeleri ve ince kıyılmış maydanozu kasedeki karışıma ekleyip karıştıralım.
  6. Acılı ezmemizi istediğimiz gibi servise hazırlayalım. ????Afiyet olsun????
  7. Tadına bakıp tuzunu damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz. Acı sevmeyenler de biberleri daha az miktarda kullanabilir.
Acılı Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt