Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli

Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Acılı Karnabahar Makarnası tarifi
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı

Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli


imagesacilikarnabaharlimakarnatarifiresimli5ad425cbe6e20

Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak, kıyılmış
* 34 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya gore daha fazla)
* 1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 25 cm’lik parcalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben cerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde cekilmiş karabiber

Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı suzun
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir sure daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dortte ucunu karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin Su az gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt