teknolojiuzmani
FD Üye
Acılı Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 250 gram kuşbaşı
- 1 büyük kapya biber
- 2 orta uzunluk yeşil biber
- Yarım baş közlenmiş sarımsak
- 1 tane küçük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı isot
- Çay kaşığının ucuyla kimyon
Acılı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biber, yeşil biberi sarımsağı, soğanı blenderda incecik olana kadar çekelim.
- Kuşbaşı eti farklı olarak küçük kesim olacak formda blenderdan geçirelim.
- Hepsini kıymayla buluşturup yeterlice yoğuralım.
- Baharatları ve tuzu da ekleyip, tekrar yoğuralım.
- Şişe sıkıp tepsiye yerleştirelim.
- 100 derece 30 dk pişecek. Yeniden takip edelim. Üstü kızarmasın. Sulu olmalı.Çıkarıp servis edelim.