Resimli Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk nasıl yapılır,
Acılı Kuşbaşı Tavuk yemek tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk
Malzemeler
12 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yeşil dolmalık biber
1 yumurta
2 corba kaşığı un
2 tatlı kaşığı cin baharat rakısı
1 tatlı kaşığı weijing (cin tuzu)
1 corba kaşığı kırmızı biber salcası
1 corba kaşığı soya sosu
3 corba kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun Uzerine tuz ve cin tuzu ekleyin Hepsini bir parca karıştırın Yumurtayı etin ustune kırın ve icine 2 corba kaşığı un ilave edin Tekrar hepsini elinizle karıştırın
Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve cekirdeklerini temizleyin 1 cm lik kareler halinde doğrayın
Derin bir tavada 2 corba kaşığı sıvıyağı iyice kızdırın Tavukları icine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki cevirip, etler sararınca fazla kızartmadan bir suzgece cıkarın Suzgecte etin fazla yağı akar
Yine aynı tavaya kalan yağı koyun Kızınca icine kırmızı biber salcasını ekleyin Bir cevirip yağa, doğradığınız yeşil dolmalık biberleri atın 12 cevirip tavayı kenara alın Ateş dışında icine cin rakısını, cin tuzunu ve soya sosunu ekleyin Tavayı ateşe koyup, tavuk etlerini biberlerin ustune ilave edin Bir iki cevirip tabağa alın Sıcak sıcak yanında soya sosu ile servis yapın
imagesacilikusbasitavuktarifiresimli5ad42128a6bde
Acılı Kuşbaşı Tavuk nasıl yapılır,
Acılı Kuşbaşı Tavuk yemek tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk
Malzemeler
12 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yeşil dolmalık biber
1 yumurta
2 corba kaşığı un
2 tatlı kaşığı cin baharat rakısı
1 tatlı kaşığı weijing (cin tuzu)
1 corba kaşığı kırmızı biber salcası
1 corba kaşığı soya sosu
3 corba kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun Uzerine tuz ve cin tuzu ekleyin Hepsini bir parca karıştırın Yumurtayı etin ustune kırın ve icine 2 corba kaşığı un ilave edin Tekrar hepsini elinizle karıştırın
Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve cekirdeklerini temizleyin 1 cm lik kareler halinde doğrayın
Derin bir tavada 2 corba kaşığı sıvıyağı iyice kızdırın Tavukları icine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki cevirip, etler sararınca fazla kızartmadan bir suzgece cıkarın Suzgecte etin fazla yağı akar
Yine aynı tavaya kalan yağı koyun Kızınca icine kırmızı biber salcasını ekleyin Bir cevirip yağa, doğradığınız yeşil dolmalık biberleri atın 12 cevirip tavayı kenara alın Ateş dışında icine cin rakısını, cin tuzunu ve soya sosunu ekleyin Tavayı ateşe koyup, tavuk etlerini biberlerin ustune ilave edin Bir iki cevirip tabağa alın Sıcak sıcak yanında soya sosu ile servis yapın
imagesacilikusbasitavuktarifiresimli5ad42128a6bde