iltasyazilim
FD Üye
Resimli Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk nasıl yapılır,
Acılı Kuşbaşı Tavuk yemek tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk
Malzemeler
12 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yeşil dolmalık biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı çin baharat rakısı
1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
1 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun Üzerine tuz ve çin tuzu ekleyin Hepsini bir parça karıştırın Yumurtayı etin üzerine kırın ve içine 2 çorba kaşığı un ilave edin Tekrar hepsini elinizle karıştırın
Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin 1 cm lik kareler halinde doğrayın
Derin bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı en ince ayrıntısına kadar kızdırın Tavukları içine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki çevirip, etler sararınca fazla kızartmadan bir süzgece çıkarın Süzgeçte etin pozitif yağı akar
Tekrar benzer tavaya kalan yağı koyun Kızınca içine kırmızı biber salçasını ekleyin Bir çevirip yağa, doğradığınız yeşil dolmalık biberleri atın 12 çevirip tavayı kenara alın Alev açık havada içine çin rakısını, çin tuzunu ve soya sosunu ekleyin Tavayı ateşe koyup, tavuk etlerini biberlerin üzerine ilave edin Bir iki çevirip tabağa alın Sıcak sıcak yanına soya sosu ile servis yapın
*
Acılı Kuşbaşı Tavuk nasıl yapılır,
Acılı Kuşbaşı Tavuk yemek tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk
Malzemeler
12 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yeşil dolmalık biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı çin baharat rakısı
1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
1 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun Üzerine tuz ve çin tuzu ekleyin Hepsini bir parça karıştırın Yumurtayı etin üzerine kırın ve içine 2 çorba kaşığı un ilave edin Tekrar hepsini elinizle karıştırın
Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin 1 cm lik kareler halinde doğrayın
Derin bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı en ince ayrıntısına kadar kızdırın Tavukları içine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki çevirip, etler sararınca fazla kızartmadan bir süzgece çıkarın Süzgeçte etin pozitif yağı akar
Tekrar benzer tavaya kalan yağı koyun Kızınca içine kırmızı biber salçasını ekleyin Bir çevirip yağa, doğradığınız yeşil dolmalık biberleri atın 12 çevirip tavayı kenara alın Alev açık havada içine çin rakısını, çin tuzunu ve soya sosunu ekleyin Tavayı ateşe koyup, tavuk etlerini biberlerin üzerine ilave edin Bir iki çevirip tabağa alın Sıcak sıcak yanına soya sosu ile servis yapın
*