
Acılı Patlıcan Ezme Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 dolu yemek kaşığı isot
- Tuz(damak zevkinize göre)
Acılı Patlıcan Ezme Tanımı Yapılışı
- Patlıcan ve kapya biberleri közlüyoruz(ben yazdan dolaba atığım közlerimi kullandım)
- Kabuklarını soyduğumuz kapya biber, patlıcan ve öteki gereçleri rondada güzelce çekiyoruz.
- Zeytinyağ, isot ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun ????.