
Açma (1 Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket tek kullanımlık kuru maya
- Aldığı kadar un
- Margarin veya tereyağı
- Çörek otu
- Peynir
- Maydanoz
Açma (1 Tepsilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin ve un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 20 eşit parçaya bölelim (Büyüklüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz daha büyük veya daha küçük)
- Hamurları tabak boyu açalım içlerine birer çay kaşığı margarin koyup yuvarlayalım, tepsiye dizelim ve iki katı kabarana kadar mayalanmaya bırakalım.
- Kabarınca hamurları yağ sürüp rulo sarıyoruz ortada birleştiriyoruz. Daha sonra mayalanınca üzerine bastırıp iç harcını koyup normal yuvarlıyoruz (İçi boşta yapabilir ve istediğiniz şekli verebilirsiniz)
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun. ????