Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya (kuru yahut yaş)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
- 5 su bardağı un
- Yumurta sarısı,süt,sıvı yağ
- Sürülebilir çikolata
- Kaşar peyniri
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim.
- Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ek edelim, sıvı yağ ek edelim, tuzunu ek edelim, azar azar unu ek ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım.
- Uzun ince biçim verelim, iki farklı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü biçimini verelim.
- İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.