Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
acma-hamurundan-3-cesit-pogaca-4.jpg

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya (kuru yahut yaş)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
  • 5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı,süt,sıvı yağ
İçine:
  • Sürülebilir çikolata
  • Kaşar peyniri

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim.
  2. Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ek edelim, sıvı yağ ek edelim, tuzunu ek edelim, azar azar unu ek ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım.
  3. Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım.
  5. Uzun ince biçim verelim, iki farklı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü biçimini verelim.
  6. İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  8. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt