Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 6 su bardağı un
- 100 gram kadar beyaz peynir
- 2 tutam maydanoz
- Yumurta sarısı
Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba 1 su bardağı ılık sütü koydum.
- Üzerine 1 paket kuru maya ekleyip iyice karıştırarak mayayı erittim.
- Daha sonra ılık su, sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve toz şeker ekleyip karıştırdım.
- Ardından unu azar azar koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
- Hazırladığım poğaça hamurunun üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bıraktım.
- Diğer tarafta bir kaba 100 gram beyaz peyniri rendeleyip üzerine maydanozu ince ince doğrayıp karıştırdım.
- Daha sonra mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar aldım.
- Merdane yardımıyla uzunlamasına açtım.
- Bıçakla boydan boya kesikler attım.
- Üzerine peynirli harçtan serpiştirdim.
- Bir köşeden başlayıp rulo şeklinde sardım.
- Ruloyu hafif ileri geri hareketlerle sabitledim.
- Uç kısımlarından hafifçe büküp yuvarlak bir şekil verdim.
- Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayıp peynirli poğaçaları hazırladım.
- Hazırladığım peynirli poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizdim.
- Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu serptim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirdim. Afiyet olsun.