
Açma Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz( biraz daha atabilirsiniz)
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurta akı içine sarısı üzerine
- Aldığı kadar un
- Tereyağı
Açma Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık suda maya ve şekeri kabarana kadar bekletip evvel sıvıları karıştırıyoruz yumurta aklarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu denetimli ekliyoruz, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, üzerini örtüyoruz mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanınca hamurdan bir kesim alıp elimizle küçük tabak büyüklüğünde açıyoruz içine yumuşak tereyağını sürüyoruz rulo halinde sarıp büküyoruz simit biçimi verip tepsiye diziyoruz.
- Tepside 20 dakika bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- Yumuşacık açma poğaçalarımız hazır.