Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Poğaça

Açma Poğaça
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
acma-pogaca-8.jpg

Açma Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz( biraz daha atabilirsiniz)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • Aldığı kadar un
İci için
  • Tereyağı

Açma Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Ilık suda maya ve şekeri kabarana kadar bekletip evvel sıvıları karıştırıyoruz yumurta aklarını ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Unu denetimli ekliyoruz, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, üzerini örtüyoruz mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanınca hamurdan bir kesim alıp elimizle küçük tabak büyüklüğünde açıyoruz içine yumuşak tereyağını sürüyoruz rulo halinde sarıp büküyoruz simit biçimi verip tepsiye diziyoruz.
  4. Tepside 20 dakika bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz fırında 180 derecede pişiriyoruz.
  5. Yumuşacık açma poğaçalarımız hazır.
Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,325Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt