Açma Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 tane yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 200 gram margarin yada tereyağı
Açma Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabınıza su, süt, şeker, maya, yağı, dört yumurtanın 3 adedinin sarısını üzeri için ayırdım gerisini içine kattım yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yarım saat mayalandırıp bezeler alıyoruz bezelerin üzerine bir tatlı kaşığı margarin yada tereyağ koyuyoruz.
- 10 dakika dinlendirip form verelim. Tepside yarım saat mayalandırın.
- Sonra söndürmeden yumurtasını sürüp 180 ila 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.