Açma Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 7 gram kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 150 ml krema
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Açma Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, su, şeker ve kuru maya karıştırılıp 10-15 dk bekletilir.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ, krema, 1 yumurtanın beyazı eklenip karıştırılır.
- Tuz ve aldığı kadar un yoğurularak eklenerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
- 30 dk sıcak ortamda hamurun mayalanması için bekletilir.
- Daha sonra istediğiniz hali verip fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam atılır.
- 180 derece fırında ustu kızarana kadar pişirilir. Ortalama 25-30 dk.