Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Simit

Açma Simit
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Açma Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 7 gram kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 ml krema
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Açma Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık süt, su, şeker ve kuru maya karıştırılıp 10-15 dk bekletilir.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ, krema, 1 yumurtanın beyazı eklenip karıştırılır.
  3. Tuz ve aldığı kadar un yoğurularak eklenerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
  4. 30 dk sıcak ortamda hamurun mayalanması için bekletilir.
  5. Daha sonra istediğiniz hali verip fırın tepsisine dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam atılır.
  7. 180 derece fırında ustu kızarana kadar pişirilir. Ortalama 25-30 dk.
Açma Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt