Açma Tanımı (Annemin Tanımı Puf Puf Açma) İçin Gereçler
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak sıvı yağ
- İnstant maya (toz maya)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı ve çörek otu
Açma Tanımı (Annemin Tanımı Puf Puf Açma) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz.
- Karışımımıza un ekliyoruz.
- Alabildiğine un ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuz ekmek hamurundan biraz daha cıvık olmalı.
- Mayalanması için 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Şekillendirirken simit biçiminde yapıyorum isteğe nazaran iki uzun parçayı birleştirip ortalarını yağlayıp şekillendirebilirsiniz.
- Şekillendirip tepsiye dizdikten sonra 15 dakika bekletiyoruz. Üzrine yumurta sarısı ve çörek otu serpiyoruz.Ben 200 derecede pişirdim fırınınızın derece ayarına nazaran ayarlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.