Evde Acma Nasıl Yapılır
Sevgili hanımlar evimizde en kolay ve pratik olarak yapabileceğimiz cay saatlerinin vazgecilemez lezzetlerinden birisi olan acma tarifini anlatmaya calışıcam sizlere uzun zamandır yapıyorum oldukca lezzetli ve pastane acması kadar lezzetli ve gibi guzel oluyor tavsiye ediyorum mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
5 Su bardağı Un
2 Yumurta
1 Paket Yaş Maya
Bir tutam tuz
1 Cay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
imagesacmatarifi5ad3d2db3a3ee
Yapılışı
Unun ortasını acıyoruz mayaı onceden ılık su ile uzeirne şeker ve tuzu ilave ederek ıslatıyoruz eriyen mayayı unun ortasına dokuyoruz bir cay bardağı sıvıyağı ilave ediyoruz yumurta sarılarını uzerine ayırıyoruz icine beyazını ekliyoruz daha sonra ılık su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz sert olursa hamur acmalarımızda sert olacakdır bunu skaın unutmayın
Hamuru yoğurdukdan sonra elimize alıyoruz cevizden biraz buyuk parcalara boluyoruz ortasını acıp icine margarin suruyoruz elimizle ve kıvırıyoruz iyice elimizde doladıkdan sonra simit şekli veriyor ve tepsiye diziyoruz
Tepside 15 dakika mayalandırıyoruz daha sonra uzerine yumurta sarısı suruyor corek veya susam ile susliyebilirsiniz 180 derce fırında pişiriyoruz evet bayanlar acmalarımız hazır herkese Afiyet Olsun
Eylul:
Sevgili hanımlar evimizde en kolay ve pratik olarak yapabileceğimiz cay saatlerinin vazgecilemez lezzetlerinden birisi olan acma tarifini anlatmaya calışıcam sizlere uzun zamandır yapıyorum oldukca lezzetli ve pastane acması kadar lezzetli ve gibi guzel oluyor tavsiye ediyorum mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
5 Su bardağı Un
2 Yumurta
1 Paket Yaş Maya
Bir tutam tuz
1 Cay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
imagesacmatarifi5ad3d2db3a3ee
Yapılışı
Unun ortasını acıyoruz mayaı onceden ılık su ile uzeirne şeker ve tuzu ilave ederek ıslatıyoruz eriyen mayayı unun ortasına dokuyoruz bir cay bardağı sıvıyağı ilave ediyoruz yumurta sarılarını uzerine ayırıyoruz icine beyazını ekliyoruz daha sonra ılık su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz sert olursa hamur acmalarımızda sert olacakdır bunu skaın unutmayın
Hamuru yoğurdukdan sonra elimize alıyoruz cevizden biraz buyuk parcalara boluyoruz ortasını acıp icine margarin suruyoruz elimizle ve kıvırıyoruz iyice elimizde doladıkdan sonra simit şekli veriyor ve tepsiye diziyoruz
Tepside 15 dakika mayalandırıyoruz daha sonra uzerine yumurta sarısı suruyor corek veya susam ile susliyebilirsiniz 180 derce fırında pişiriyoruz evet bayanlar acmalarımız hazır herkese Afiyet Olsun
Eylul: