
Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (Sarısı üzerine akı içerisine )
- Aldığı kadar un
Açma Tanımı Yapılışı
- Süt, şeker, su, maya bir kaba alınıp karıştırılır.
- Akabinde sıvı yağ, tuz, yumurta akları ve un eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Dinlenen hamura şekil verilip 1 saat daha mayalandırılır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz açmalar 180 derecede kızarana kadar pişirilir.