Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Tarifi

Açma Tarifi
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
acma-tarifi.jpg

Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (Sarısı üzerine akı içerisine )
  • Aldığı kadar un

Açma Tanımı Yapılışı

  1. Süt, şeker, su, maya bir kaba alınıp karıştırılır.
  2. Akabinde sıvı yağ, tuz, yumurta akları ve un eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  3. Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Dinlenen hamura şekil verilip 1 saat daha mayalandırılır.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz açmalar 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt