Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açma Tarifi

Açma Tarifi
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
acma-tarifi.jpg

Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1′ inin sarısı ayrılacak üzeri için )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 8 su bardağı un
  • Çörek otu ben susam da kullandım isteye nazaran ekleyebilirsiniz

Açma Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ılık süte ,şekeri ve mayayı ek edip karıştıralım.
  2. Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç başka gereçleri ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğuralım.
  4. Hamur kulak göğsü kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamuru 1 saat bekletelim.
  5. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle açıp rulo biçiminde sarıp açma hali verelim.
  6. Üzerine yumurta sürelim .
  7. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt