Açma Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1′ inin sarısı ayrılacak üzeri için )
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 8 su bardağı un
- Çörek otu ben susam da kullandım isteye nazaran ekleyebilirsiniz
Açma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık süte ,şekeri ve mayayı ek edip karıştıralım.
- Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç başka gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğuralım.
- Hamur kulak göğsü kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamuru 1 saat bekletelim.
- Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle açıp rulo biçiminde sarıp açma hali verelim.
- Üzerine yumurta sürelim .
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.