![acma-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/acma-tarifi.jpg)
Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yaş maya
- 2 yumurta (sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilodan 1 su bardağı az un (Kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan hamur olacak)
- Açmak için 150gr tereyağ
Açma Tanımı Yapılışı
- Hamurumuzu enaz 15dk yoğuralım.Saat mayalanmaya bırakalım.
- Tezgahın üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Bütünce hamurumuzu elle açalım.
- Heryerini yumuşamış tereyağımızla yağlayalım.
- Yan tarafını katlayıp üzerini yağlayalım.
- Öteki yanını da katlayalım birebir süreci uygulayalım.
- Katladığımız hamurumuzu elle biraz daha açıp ikiye katlayalım.
- Zarf formunu getirdiğimiz hamurumuzu uzunlamasına keselim.Yaklaşık 10 tane kestiğimiz hamurlarımızı burgu yaparak simit biçimi verelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı pekmez sürerek evvelden ısıtılmış 200derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu tanım hem zahmetsiz hem lezzetli.
Bütün açma tanımlarını unutturacak sizlere. ????????.