Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açma Tarifi

Açma Tarifi
0
34

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
acma-tarifi.jpg

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine )
  • 5 su bardağı un

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 4 su bardağı unu ,sütü ,mayayı ,tuzu ,şekeri ,yağı yoğurma kabına alıyoruz.Karıştırıyoruz.
  2. Yumurtaları ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Mandalina büyüklüğünde 24 beze yapıyoruz.
  5. 2 bezeyi uzunlamasına açarak birbirine doluyoruz.
  6. Bu şekilde 12 tane açma elde ediliyor.
  7. Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
  8. Diğer tepsi ile üzerini kapatıp buzdolabına koyuyoruz.
  9. Akşam 22-23 saatlerinde yaptım.
  10. Kalan yumurta sarısının üzerine strec geçirip buzdolabına koyuyoruz.
  11. Sabah yapacağımdan dolaptan çıkarıp üzerine bez örterek 30 dk bekletelim.
  12. Yumurta sarısını sürerken fırını 180 derecede alt üst ayarda 5 dk ısıtalım.
  13. Üzerine çörek otu serpip 25 dk pişirdim.
  14. Fırından çıkarınca üzerini örtüp 10 dk beklettim. Afiyet olsun.
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt