Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine )
- 5 su bardağı un
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı unu ,sütü ,mayayı ,tuzu ,şekeri ,yağı yoğurma kabına alıyoruz.Karıştırıyoruz.
- Yumurtaları ekleyip yoğuruyoruz.
- Hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde 24 beze yapıyoruz.
- 2 bezeyi uzunlamasına açarak birbirine doluyoruz.
- Bu şekilde 12 tane açma elde ediliyor.
- Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Diğer tepsi ile üzerini kapatıp buzdolabına koyuyoruz.
- Akşam 22-23 saatlerinde yaptım.
- Kalan yumurta sarısının üzerine strec geçirip buzdolabına koyuyoruz.
- Sabah yapacağımdan dolaptan çıkarıp üzerine bez örterek 30 dk bekletelim.
- Yumurta sarısını sürerken fırını 180 derecede alt üst ayarda 5 dk ısıtalım.
- Üzerine çörek otu serpip 25 dk pişirdim.
- Fırından çıkarınca üzerini örtüp 10 dk beklettim. Afiyet olsun.