bilgisayarci
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket instatnt maya
- 8,5 su bardağı un (kontrollü bir şekilde)
- 1 büyük kase zeytin ve çekirdeği çıkarılmış
- Kekik, pulbiber kırmızı toz
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada 4,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytin ezmesi için tüm malzemeleri robottan geçirelim.
- Hamur için;İlk önce sıvı malzemelerimizi bir kapta çırpalım .
- En son un ve tuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım kontrollü bir şekilde un ilavesini yavaş yavaş ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
- Sonra üzerine kapatıp mayalandırmaya bırakalım .
- Mayalanan hamurumuz maya kokusu çıkması için bir kaç kez yoğuralım .
- Elimizi sıvı yağa batıralım un eklemeyelim .
- Hamuru bezelere bölüp elimizle açalım.
- Zeytin ezmesiden sürelim ,kenarlardan katlayıp yuvarlayalım .
- Zeytin ezmesi bitene kadar işleme devam edelim, benim bitti kalan bezelere kaşar peyniri koydum .
- Fırın tepsisine dizelim ,üzerine örtüp yarım saatte tepsi mayası için bekleyelim.
- Yumurta sarısı sürüp ister üzerini boş bırakın ister susam ekleyin benim çocuklar sade sevdiği için eklemedim .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde 40 – 45 dakika pişirelim .Çocuklar için beslenmesine harika bir lezzet soğuyunca dondurucuyada koyabilirsiniz afiyetler olsun ????????.