
Açma Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta
- 9 su bardağı un
- Yumurta
- Susam
Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz şeker ve mayayı eridikten sonra un hariç öteki gereçleri de atıp düzgünce karıştırıyoruz.
- En son yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz yumuşak kıvama geldiğinde 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra yağlı kağıt üzerine biçim vererek yerleştiriyoruz.
- 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz üst kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz afiyet olsun.