![acma.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/17/acma.jpg)
Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak derin bir tencerenin içine tozmaya, şeker ve tuzu koyup üzerine sütü döküp ılık sütü ve ılık suyu ekleyip karıştıralım 5 dakika kadar bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak bir kıvam alınca tencerenin kapağını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanınca hamuru çok az bir yoğurup havalandıralım.
- Hamuru bezelere ayıralım bir tane alıp tezgahta parmak uçlarımızla açalım daha sonra üzerine bıçakla yumuşak tereyağ yada becel sürelim.
- Hamuru rulo şekline getirip kıvıralım ve açma şekli verelim.
- Diğer hamurları, bitene kadar aynı bu şekilde yapalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun????.