Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma

Açma
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
acma.jpg

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paketten biraz az yaş maya (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kadar)
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
  • Tereyağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam arzuya göre

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, süt ve şekeri bir kaba alıyoruz. İçine yaş mayayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Bir bütün ve 1 yumurta akını da ekliyoruz.
  2. Daha sonra tuzunu ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırıp üzerlerine birer çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. Ve bezeleri fincan tabağı büyüklüğünde açıp daha sonra rulo yapıyoruz.
  5. Tüm bezeler bitene kadar islemi tekrarlıyoruz. Daha sonra ruloları alıp elimizde yuvarlayıp doluyoruz veya dilerseniz simit şekli de verebilirsiniz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede fırınlıyoruz.
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,574Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt