Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 bardak ılık süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya yahut 1 yaş maya
- 1 yumurta (Sarısı üstüne)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 bardak un
- Yumurta sarısı
- Biraz çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unumuzu eleyip, ortasına bir çukur açalım.
- Şekeri sütte eritip, dökelim.
- Mayamızı karıştırıp, başka gereçleri de ekleyelim.
- Hamurumuzu yoğurup, bir müddet dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, uzunlamasına hal verelim.
- İki uzun hamuru birbirine dolayıp, tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu serpelim.
- Fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Ben 200 derecede yarım saat pişirdim. Dileyen bu hamurla poğaça da yapabilir. Afiyet olsun.