Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açma

Açma
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
acma.jpg

Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 bardak ılık süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kuru maya yahut 1 yaş maya
  • 1 yumurta (Sarısı üstüne)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 bardak un
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Biraz çörek otu

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Unumuzu eleyip, ortasına bir çukur açalım.
  2. Şekeri sütte eritip, dökelim.
  3. Mayamızı karıştırıp, başka gereçleri de ekleyelim.
  4. Hamurumuzu yoğurup, bir müddet dinlendirelim.
  5. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, uzunlamasına hal verelim.
  6. İki uzun hamuru birbirine dolayıp, tepsimize dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu serpelim.
  8. Fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  9. Ben 200 derecede yarım saat pişirdim. Dileyen bu hamurla poğaça da yapabilir. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt