Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma

Açma
0
38

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
acma.jpg

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı ( sarılar üzeri için )
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Un
Aralarına sürmek için;
  • Tereyağı

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu yavaş yavaş eleyerek dökün.
  2. Yumuşak bir hamur ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı .
  3. 1 saat kadar mayalandıralım .
  4. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve üzerlerine yarım çay kaşığı tereyağı ile çay tabağı boyutunda elimizle açalım ve rulo yapalım.
  5. Ben hepsini rulo yapıp daha sonra büküp halka şekli verdim ister sade, çikolatalı,peynirli,zeytinli yapabilirsiniz.
  6. Ben tercihimi çikolatalı ve sadeden yana kullandım halka şeklini verdikten sonra tepside 30 dk kadar daha mayalandırıp yumurta sarısı ve çörekotu serpin.
  7. 190 derece ısınmış fırında 25 dk kadar pişirdim .
  8. Fırından fırına değişiklik gösterebilir ,kontrollü pişirin ve yumuşacık pofidik açmalarınız hazır şimdiden afiyetler olsun ????.
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,097Kullanıcılar
InfoIntruderSon üye
Üst Alt