![acma.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/31/acma.jpg)
Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı ( sarılar üzeri için )
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Un
- Tereyağı
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu yavaş yavaş eleyerek dökün.
- Yumuşak bir hamur ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı .
- 1 saat kadar mayalandıralım .
- Mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve üzerlerine yarım çay kaşığı tereyağı ile çay tabağı boyutunda elimizle açalım ve rulo yapalım.
- Ben hepsini rulo yapıp daha sonra büküp halka şekli verdim ister sade, çikolatalı,peynirli,zeytinli yapabilirsiniz.
- Ben tercihimi çikolatalı ve sadeden yana kullandım halka şeklini verdikten sonra tepside 30 dk kadar daha mayalandırıp yumurta sarısı ve çörekotu serpin.
- 190 derece ısınmış fırında 25 dk kadar pişirdim .
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir ,kontrollü pişirin ve yumuşacık pofidik açmalarınız hazır şimdiden afiyetler olsun ????.