Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (1 sarı üzerine)
- 4.5 su bardağı un
- Açmaların üzerine tereyağ yada sanata
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Daha sonra orta büyüklükte bezelere ayırıp üzerlerine bir çay kaşığı tereyağ ekleyin.
- İki başka bezeyi uzun bir halde rulo haline getirin ve ikisini sarmaşık formda birleştirin.
- Fırın tepsimize açmaları alıp, 30 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Daha sonra yumurta sarısını üzerine de çörek otu yada susam ne dilek ederseniz ek edin.
- Daha evvelden ısıtılmış fırında 180 derece 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.