
Acuka Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane kurutulmuş domates
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tane kurtulmuş biber(ben dolmalık biber kullandım)
- 2.5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuzunuzu salçanızın tuzuna nazaran ayarlayın
Acuka Tanımı Yapılışı
- Tencerenin içerisine sıcak su alınarak içine domates kurusu atılır .
- Domates kurusu yumuşadıktan sonra içine biber atılarak bir iki tık daha kaynatılarak sudan çıkartılır.
- Mikserin içine evvel haşlanan domates ve biberler alınarak robottan geçirilir.
- Daha sonra öbür gereçler mutfak robotuna alınarak çekilir.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilir.