
Acuka Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
Acuka Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçleri rondoya koyup, düzgünce karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 4-5 dakikada karışmış oluyor.
- Ben tuz eklemedim pek hoş bir tadı oldu siz tuzlu seviyorsanız biraz ekleyebilirsiniz.
- Hazır olan acukayı bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı gezdirip ağzını sıkıca kapatıyoruz.
- Buzdolabında yaklaşık 1-2 hafta kadar saklayabilirsiniz.