Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Adana Kebap Ev Usulü

Adana Kebap Ev Usulü
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
adana-kebap-ev-usulu.jpg

Adana Kebap Konut Yöntemi Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 150 gram çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 3,4 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı su
  • Kişi sayısına nazaran lavaş ekmek

Adana Kebap Mesken Tarzı Tanımı Yapılışı

  1. Bütün materyalleri bir kaba alıp düzgünce yoğuruyoruz. (en az 15 dakika kadar)
  2. Sonra yarım saat, bir saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Sonra kıymamızı eşit ölçülerde ayırıyoruz (ben 9 kesime ayırdım)
  4. Elimizi ıslatarak yassı tahta çubuklara yada uzun çöp şişlere geçirip tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Ortalara serviste kullanmak için domates dilimleri de koyabilirsiniz.
  6. Tepsiyi fırına sürüp üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sonra dikkatlice kebapları çevirip başka tarafının da kızarmasını sağlıyoruz.
  8. Çıkarmadan bir dakika evvel lavaşları da kebapların üzerine koyup ısınmasını sağlıyoruz.
  9. Sonra servis tabağına lavaşların üzerine koyarak servis ediyoruz.
  10. Yanında soğan salatası, kornişon turşu ve bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt