Adana Kebap Konut Yöntemi Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 150 gram çekilmiş kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 3,4 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı su
- Kişi sayısına nazaran lavaş ekmek
Adana Kebap Mesken Tarzı Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri bir kaba alıp düzgünce yoğuruyoruz. (en az 15 dakika kadar)
- Sonra yarım saat, bir saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Sonra kıymamızı eşit ölçülerde ayırıyoruz (ben 9 kesime ayırdım)
- Elimizi ıslatarak yassı tahta çubuklara yada uzun çöp şişlere geçirip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Ortalara serviste kullanmak için domates dilimleri de koyabilirsiniz.
- Tepsiyi fırına sürüp üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra dikkatlice kebapları çevirip başka tarafının da kızarmasını sağlıyoruz.
- Çıkarmadan bir dakika evvel lavaşları da kebapların üzerine koyup ısınmasını sağlıyoruz.
- Sonra servis tabağına lavaşların üzerine koyarak servis ediyoruz.
- Yanında soğan salatası, kornişon turşu ve bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.