Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adana Kebap

Adana Kebap
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
adana-kebap.jpg

Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kıyma
  • 100 gram et yağı
  • Pulbiber
  • Tozbiber
  • Tuz
  • 1 adet soğan
Lavaş için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kuru hamur mayası

Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Et yağını rondodan geçirelim.
  2. Soğanı rendeleyelim. Fazla suyunu süzelim.
  3. Tüm materyalleri karıştıralım.
  4. Hazırladığımız harcı buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  5. Daha sonra harçtan alarak şişe dizelim.
  6. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
  7. Ortalarına biber domateste koyabilirsiniz.
  8. Köftenin yağıyla lezzetli oluyor sebzeler.
  9. Lavaş hazırlanışı; Una,maya tuz eklenir ve karıştırılır.
  10. Denetimli bir formda su ekleyerek ve orta sıra elimizi ıslatarak ele yapışmayan lakin çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
  11. Hamur 5 dakika dinlendirilir.
  12. Dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  13. Bezeler yuvarlanır ve üstünün kurumaması için üstü kapatalım.
  14. Bezeler tek tek un ile merdane yardımıyla açalım. Kızgın tavada artlı önlü pişirelim.Deneyenlere afiyet şifa olsun. ♥️.
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt