
Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 100 gram et yağı
- Pulbiber
- Tozbiber
- Tuz
- 1 adet soğan
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kuru hamur mayası
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Et yağını rondodan geçirelim.
- Soğanı rendeleyelim. Fazla suyunu süzelim.
- Tüm materyalleri karıştıralım.
- Hazırladığımız harcı buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Daha sonra harçtan alarak şişe dizelim.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Ortalarına biber domateste koyabilirsiniz.
- Köftenin yağıyla lezzetli oluyor sebzeler.
- Lavaş hazırlanışı; Una,maya tuz eklenir ve karıştırılır.
- Denetimli bir formda su ekleyerek ve orta sıra elimizi ıslatarak ele yapışmayan lakin çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur 5 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Bezeler yuvarlanır ve üstünün kurumaması için üstü kapatalım.
- Bezeler tek tek un ile merdane yardımıyla açalım. Kızgın tavada artlı önlü pişirelim.Deneyenlere afiyet şifa olsun.
.