Adana Kebap Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 kg kırmızı et
- 1 kg kuzu et
- 700 gram kuyruk yağı
- 150 gram pulbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet acılı kapya biber (Tercihe bağlı)
- Kebabı şişe saplamak için su 1 kase
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kırmızı eti kuzu eti içi temizlenmiş kapya biberi ve kuyruk yağını et makinesinde çekiyoruz 1 kez (İmkanınız varsa zırhta yapmak daha hoş olacaktır şayet yoksa et makinesinde çekebilirsiniz)
- Derin bir kaba alıp üzerine pulbiber tuz ek edip yeterlice harmanlıyoruz.
- Bir gün evvelden buzdolabına bırakıyoruz kebap şişlerine elimizi ıslatıp uzunlamasına yerleştiriyoruz.
- Korlanan ateşte ateşe gelen kısmı rengi dönünce çabucak başka tarafını da çevirip artlı önlü pişiriyoruz.