Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Adana Kısırı

Adana Kısırı
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
adana-kisiri.jpg

Adana Kısırı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 çay bardağı orta uzunluk sarı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yarım bağ taze nane
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ yeşil soğan (Hem yeşili hem beyaz kısmı)
  • 3 tane büyük olgun domates ( Ben konserve kullandım)
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Adana Kısırı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bulgur bir kaba alınır üzerini tam geçmeyecek formda sıcak su konulur. Demlenmeye bırakılır. Bu ortada nane maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır.
  2. Demlenen bulgurun üzerine domates yavaş yavaş domatesler ve salçalar eklenir yoğurulmaya başlanır uygunca yumuşayan bulgura yağ ve nar ekşisi eklenir harmanlar üzere ezmeden karıştırılır.
  3. Akabinde baharatlar eklenir harmanlanır ve yeşillikler eklenir harmanlanır üzerine biraz daha yağ dökülür yeşillikler parlak olsun diye.
  4. Yanında marul turp söğüşle servis edilir birde turşuyu unutmayın. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Adana Kısırı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı köftelik bulgur2 su bardağı köftelik esmer bulgur4 su bardağı kaynamış su2 domates2 salatalık1/2 (yarım) demet maydanoz1-2 tane sarımsak1 çay bardağı sıvı yağ2 limon3-4 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Gaziantep Kısırı Tanımı İçin Malzemeler 3 çay bardağı siyah ince bulgur2 çay bardağı beyaz bulgur2,5 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 adet kuru soğan5 -6 yemek kaşığı nar ekşisi1/2 (yarım) bağ maydanoz1 adet limon suyu1 tatlı kaşığı karabiberTuz 5-6 kısım yeşil soğanTaze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Hatay Kısırı Az Ölçülü Çiğ Köfte Kadar Lezzetli Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ince esmer bulgur1 su bardağı çeşme suyu1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası3_4 sap yeşil soğan (Küçük kâse)1 diş sarımsakPul biber1 yemek kaşığıSumakYarım çay bardağı zeytinyağı,Yarım çay bardağı nar ekşisi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Esmer Bulgur Kısırı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince esmer bulgur2 su bardağı sıcak suYarım demet maydanoz5 kısım taze demet naneYarım demet taze soğan4-5 kol kıvırcık yahut marul2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası1 büyük çay bardağı sıvı yağ (Arttırılabilir )Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kısır Tanımı İçin Gereçler  3 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)2,5 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıDomates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)Yarım demet maydanoz4 -5 kol yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt